מצב התברואה בהודו נחשב לבעייתי, שכן מחלות מסוימות מאוד נפוצות באזורים רבים של המדינה – חלק מהמחלות יכולות לעבור בעקבות חוסר שמירה על היגיינה, חלקן יכולות לעבור בצריכת שתייה (בעיקר מי ברז) או בצריכת מזון מסוים, ובחלק מהמקרים המחלות יכולות לעבור דרך עקיצות של חרקים.
המטיילים עלולים להיות חשופים למחלות כדוגמת שחפת, צהבת מסוגים שונים, קדחת המוח ואף כלבת – ולכן חובה להתחסן מראש טרם הנסיעה לפי רשימת החיסונים המומלצת, עליה נפרט בהמשך.
במדריך שלפניכם ריכזנו את כל המידע שחשוב לדעת אודות חיסונים להודו, והמלצות רפואיות נוספות לצורך מיגון מקסימלי בפני גורמי התחלואה במדינה:

איפה מבצעים את החיסונים להודו, ומתי צריך לעשות אותם?
חיסונים להודו יש לעשות לפחות 6 שבועות לפני מועד הטיסה המתוכנן – ניתן לעשות אותם במרפאות ולשכות המטיילים של משרד הבריאות, או דרך מרפאות המטיילים השונות שניתן למצוא במבחר אזורים ברחבי הארץ.
מה צריך להביא כשמגיעים להתחסן?
אל מרפאות המטיילים חשוב להגיע מצוידים בפנקס חיסונים (או כל תיעוד של ביצוע חיסונים בעבר כגון חיסונים שבוצעו בצבא, חיסונים שבוצעו לפני טיולים קודמים וכד'), ואת כרטיס החבר של קופת החולים שלכם.
כמה עולים חיסונים להודו?
מחירי החיסונים להודו יכולים לנוע החל מ 25 ₪ לחיסון נגד טטנוס, ועד ל-406 ₪ לחיסון נגד דלקת מוח יפנית דרך לשכות הבריאות. דרך מרפאות המטיילים הפרטיות ייתכן והמחירים יהיו מעט יותר גבוהים, אך ייתכן ויתקבלו מחירים מיוחדים או הנחות עבור חברי קופות חולים מסוימות – מומלץ לבדוק זאת מראש עם קופת החולים בה הנכם חברים.
מהם החיסונים הנדרשים לביצוע?
חיסונים להודו שנדרש לבצע טרם הטיסה הינם:
▪ חיסון נגד דלקת כבד מסוג A
▪ חיסון נגד דלקת כבד מסוג B (למטיילים אשר מתכננים לשהות לתקופה ארוכה במדינה)
▪ חיסון נגד טיפוס הבטן
▪ חצבת/אדמת/חזרת (ילידי 1957-1977 כבר חוסנו פעם אחת, אך מומלץ עבורם להשלים חיסון נוסף).
▪ דיפתריה/טטנוס/שעלת (מומלץ להתחסן בכל 10 שנים)
▪ קדחת מוח יפנית (מומלץ למטיילים שמתכננים שהות ארוכה במדינה, במיוחד באזור צפון הודו ובין החודשים אפריל ועד נובמבר, ולמטיילים בדרום הודו בכל תקופות השנה).
המלצות רפואיות נוספות לנסיעה להודו:
▪ מומלץ לקחת תרופה נגד מלריה – קיימים סוגים שונים של תרופות מניעה נגד המחלה שניתן לקבל באמצעות מרשם רופא, לפי האזורים בהם מתכננים לטייל ובהתאם למצב הרפואי (חשוב לקבל ייעוץ מתאים מרופא איזו סוג של תרופה מומלץ לכם לקחת).
▪ חשוב להקפיד על היגיינה מבחינת מים ומזון (להימנע משתיית מי ברז) כדי להימנע משלשול המטייל. במידת הצורך ניתן להתייעץ עם רופא אודות תרופת האזיטרומיצין שמסייעת במקרים של המחלה הנ"ל.
▪ דאגו להצטייד גם בתכשירים מונעי עקיצות יתושים, ובבגדים ארוכים במיוחד לשעות הערב – עקיצות חרקים עלולות להעביר מחלות מסוימות, שלא נגד כולן יש חיסונים.
▪ השתדלו להימנע מאכילת עוף או לחלופין לאכול עוף שעבר בישול קודם, שכן מחלת שפעת העופות היא גם כן אחת מהמחלות אשר נפוצות בהודו.
למידע נוסף אודות ההכנות לפני הטיסה להודו, הנכם מוזמנים לבקר בשני המדריכים הנוספים שלנו:
▪
למידע נוסף אודות ההכנות לפני הטיסה להודו, הנכם מוזמנים לבקר במדריך הנוסף שלנו – המדריך המלא למטיילים לפני הטיסה להודו – מה עושים לפני הטיסה, מידע חשוב וטיפים
שימו לב- המאמר הנ"ל אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי. מומלץ לכל אחד לפני הכניסה להודו לבקר במרפאת מטיילים ולהתייעץ עם רופא לגבי חיסונים לפני הנסיעה.